Συνταγές


Μακαρόνια με Μεσολογγίτικο αβγοτάραχο

Υλικά
  • 1 πακέτο μακαρόνια (όχι τα πολύ λεπτά)
  • 3 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • ½ αβγοτάραχο (προτιμήστε Μεσολογγίου)
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο (Ελληνική εκδοχή του τσίλι)
  • μαϊντανό
  • αλάτι
  • άσπρο πιπέρι

Εκτέλεση
  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σε καλά αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε (μην τα παραβράσετε, καλό είναι να «κρατάνε» λίγο). Βάζουμε στη κατσαρόλα λίγο λάδι ή βούτυρο, ρίχνουμε τα μακαρόνια και ανακινούμε τη κατσαρόλα. Τα φυλάμε ζεστά.
  2. Κόβουμε το αβγοτάραχο σε μικρές φέτες. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε λάδι ρίχνουμε το σκόρδο και 1 κουταλάκι μπούκοβο. Αφήνουμε να σοταριστεί. Βγάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει. Όταν κρυώσει το σκόρδο ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και το αβγοτάραχο.
  3. Πρόταση σερβιρίσματος: βάζουμε μέσα στο τηγάνι με το αβγοτάραχο τα μακαρόνια, τα ανακατεύουμε και τα πασπαλίζουμε με μαϊντανό και άσπρο πιπέρι.