Κριτικές

Τsou.gr 
"Την Καθαρή Δευτέρα λοιπόν άνοιξα δυο ουζάκια, από τα διπλά της συλλογής μου και να πως μου φάνηκαν: 
ΟΥΖΟ ΤΡΙΚΕΝΕ, Μεσολόγγι: Πλούσιο σε άρωμα γλυκάνισου, ισορροπημένο σε αλκοόλ, με άψογο θόλωμα. Ένα χαρακτηριστικό δείγμα παραδοσιακού ούζου, της κατηγορίας των ούζων εκείνων που μας κάνουν περήφανους ως έλληνες. Αξιολόγηση tsou.gr: 5/5 - κατηγορία Α"

"Στον πεζόδρομο της πόλης μέσα στο «δάσος» των καφέ με τη θορυβώδη μουσική, ένα μαγαζί αντιστέκεται με τον δικό του τρόπο. Το Ποτοπωλείο του Τρικενέ είναι απαράλλαχτο από το 1901, φτιάχνοντας και πουλώντας ούζο, λικέρ μαστίχα, μπανάνα, μέντα και κονιάκ. Σήμερα το διατηρούν ο κυρ Παντελής Τρικενές, ο πατέρας του οποίου το δημιούργησε, μαζί με τη γυναίκα του Ελένη. Το μαγαζί υπήρξε στέκι πνευματικών ανθρώπων της πόλης. «Γνήσιο άντρο φιλίας» το αποκαλούσε ο Σαράντος Καργάκος σε ένα παλιότερο κείμενό του και το πρωτότυπο στέκι κοσμείται από τον παλαιό μαρμάρινο πάγκο που έχει πάνω του ανάγλυφα τα σημάδια από τα ποτήρια. Αν αναρωτηθείτε πώς συνδέονται τα βιβλία ντόπιων συγγραφέων στη βιτρίνα του μαγαζιού με τα ποτά, ο κυρ Παντελής θα σας απαντήσει χαριτωμένα: «Οινόπνευμα και πνεύμα» (τηλ. 2631022270)."
"Το επώνυμο απεριτίφ, πάντως, του Μεσολογγίου, το ούζο «Τρικενέ», δεν έχει μόνον ιστορία αλλά και εξαιρετική γεύση και άρωμα. Το ούζο, αυτό, συνοδεύει τους μεζέδες της λιμνοθάλασσας, πάνω από έναν αιώνα. Μίλησα με τον Παντελή Τρικενέ, για την ιστορία της οικογένειας αλλά και του ούζου. Στα τέλη του 1700 η οικογένεια Τρικενέ μετακομίζει στο Μεσολόγγι, από την Κεφαλονιά. Μοναδική της προίκα μία συνταγή για ούζο. Το πρώτο καζάνι λειτούργησε το 1901 στην οδό Δ. Μακρή. 
«Το καζάνι ήταν μέσα στο μαγαζί . Βγάζαμε ούζο από βραδύς για τις ανάγκες της ημέρας. Μπροστά υπήρχε ένας μαρμάρινος πάγκος, όπου μαζί με το ούζο προσφέρονταν και μεζές. Παλιότερα το ούζο συνοδεύονταν από κάτι ελάχιστο. Σήμερα τα παλαιά ουζερί έχουν μετατραπεί, στην ουσία, σε φαγάδικα. Οι μεσολογγίτες έρχονταν στο μαγαζί, που βρίσκονταν στην ψαραγορά, κατά το μεσημεράκι. Ήταν, γι΄ αυτούς, μία στάση πριν από το μεσημεριανό φαγητό, αλλά και η ευκαιρία να πούνε δύο κουβέντες πριν να πάνε σπίτι . Το μαγαζί είχε ετερόκλητο κόσμο και ήταν διαταξικό. Μπροστά στο μαρμάρινο πάγκο του, που διατηρήθηκε μέχρι και τη δεκαετία του 1970, έσμιγαν σε κοινές παρέες δικηγόροι και ψαράδες, έμποροι και μεροκαματιάρηδες. Στη δεκαετία του ΄80 η ζήτηση αυξήθηκε σημαντικά, καθώς τα ουζερί έγιναν της μόδας και πλημμύρισαν την αγορά. Έτσι, αναγκαστήκαμε να βγάλουμε το πάγκο και να απευθυνθούμε σ΄ ένα οινοπνευματοποιό, δίνοντας του τη συνταγή μας». 
Αυτά από τις μνήμες του Παντελή Τρικενέ, ο οποίος, όταν τον ρώτησα για τη συνταγή του ούζου περιορίστηκε σε μία απλή αναφορά των μυρωδικών που χρησιμοποιεί ...«γλυκάνισο, μάραθο, κολίανδρο και μπατιάνα...». 
Το ούζο Τρικενέ είναι το αγαπημένο ούζο των μεσολογγιτών. Βρίσκεται σε όλα τα ουζερί και προτιμάται από κάθε άλλο. Μία διαπίστωση, που τη συνυπογράφω ανεπιφύλακτα..."

Trave Style
"Στο Μεσολόγγι το φαγητό και το ποτό αποτελούν παράδοση, με γεύσεις και συνταγές αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου. Πρώτη στάση, η ποτοποιία Τρικενέ, στον πολύβουο πεζόδρομο Μακρή. Το αλλοτινό αγαπημένο στέκι του Κωστή Παλαμά συνεχίζει ακάθεκτο, χάρη στον Παντελή Τρικενέ, που διατηρεί τη μακρόχρονη (από το 1901) οικογενειακή ιστορία στην παραγωγή ούζου. Ο τελευταίος, ακολουθώντας πιστά την πατροπαράδοτη διαδικασία, δημιουργεί το φημισμένο ελληνικό ποτό, μυρωδικό κράμα παλαιωμένων αποσταγμάτων, σπόρων γλυκάνισου, μάραθου και ιδιαίτερων βοτάνων."